Naistenpäivän kampanja toi jättipotin: lähes 100 000 euroa naisten tukemiseen

Nainen kädet vyötäröllä katsoo eteenpäin.
”Yleisön vastaanotto oli koskettava”, sanoo ohjaustiimin puheenjohtaja Saara Lehmuskoski. Kampanjatulos on Naisten Pankin historian paras.

Koska naisen työ -kampanja toi maaliskuun alussa näyttävästi esiin naisten työn merkitystä ja kutsui mukaan tukemaan naisia kehittyvissä maissa. Keräyspotti nousi lähes 100 000 euroon, mikä on Naisten Pankin historian suurin kampanjatulos.

Valtaosa lahjoituksista tuli reilussa kahdessa viikossa yksittäisinä lahjoituksina tavallisilta suomalaisilta.

– Yleisön vastaanotto oli koskettava, sillä ajat ovat monelle taloudellisesti vaikeat. Tämä on todellinen osoitus, että suomalaiset välittävät ja haluavat tukea heikoimmassa asemassa olevia naisia, sanoo Naisten Pankin ohjaustiimin puheenjohtaja Saara Lehmuskoski.

Sydämellinen kiitos jokaiselle lahjoittajalle ja tukijalle!

Keräysvarojen avulla voidaan tarjota 3 300 naiselle koulutus ammattiin, kun yhden ammatin arvo on 30 euroa.

– Uskomme, että ihmiset ymmärtävät, kuinka konkreettisesti naisten työ ja yrittäjyys vahvistaa naisten asemaa ja auttaa kokonaisia perheitä. Olemme jokaisesta lahjoituksesta valtavan kiitollisia, Lehmuskoski iloitsee.

Naistenpäivän kampanjaa tukivat myös lukuisat yritykset, kuten Oikotie, BDO, Sherpa, Mediateko ja Mediatalo Keskisuomalainen (Meks).

– Yrityskumppanuudet ovat meille äärettömän tärkeitä ja toivomme, että voimme jatkossakin löytää sopivia tapoja toimia yhteisten tavoitteiden puolesta, Lehmuskoski sanoo.

Näin ilmiöksi noussut kampanja näkyi valtakunnallisesti

ulkomainoksen kuva kerrostalon seinässä.

Maaliskuun alussa suomalaisten oli vaikea välttyä törmäämästä Naisten Pankin oranssina hohtaviin mainoksiin, mediahaastatteluihin ja puolestapuhujiin sosiaalisessa mediassa. Yllä kuva Ruoholahdesta Helsingistä.

Ulkomainoksia raitiovainussa.

Kampanja tavoitti yksin Naisten Pankin somekanavissa lähes neljännesmiljoona suomalaista. Tosiasiassa kampanja tavoitti vaikuttajien sekä somehaasteeseen osallistuneiden kautta moninkertaisen määrään ihmisiä.

Kuvakollaasi erilaisista ihmisistä.

Lukuisat vaikuttajat lähtivät mukaan naistenpäivän somehaasteeseen, jossa pyysimme jakamaan someen kuvan työn ääreltä ja kannustamaan lahjoittamaan naiselle ammatin.

Mukana olivat näyttelijä, juontaja Ernest Lawson, piispa Mari Leppänen, sijoitusasiantuntija ja vaikuttaja Merja Mähkä, yrittäjä Lola Odusoga, toimittaja ja yrittäjä Anna Perho, vaikuttaja Jenni Rotonen, kirjailija Satu Rämö ja poliitikko Henna Virkkunen.

Kuvakollaasi somekuvista.

Somehaaste otettiin upeasti vastaan ja sadat eri alojen ammattilaiset toivat esiin naisen työn monia muotoja ja merkityksiä.

Kolme naista katsoo yläviistoon.

Kampanjakasvona toista vuotta toiminut toimittaja ja juontaja Marja Hintikka sekä ohjaustiimin puheenjohtajamme Saara Lehmuskoski olivat perjantaina 8.3. MTV  Huomenta Suomessa haastateltavana sekä Aito Iskelmä radiossa.

– On kylmäävä fakta, että tällä tahdilla tasa-arvo saavutetaan 300 vuoden päästä. Tasa-arvo on saavutettu vasta, kun kaikilla naisilla maailmassa on samat mahdollisuudet, Hintikka sanoi Aito Iskelmällä ja kutsui toimimaan.

Osana kampanjaa Naisten Pankki julkaisi Oikotie-sivustolla työpaikkailmoituksen, jossa haettiin naisten oikeuksien puolustajia. Todellisuudessa työpaikka oli pyyntö lahjoittaa yhdelle naiselle kehittyvässä maassa ammatti.

Ilmoitus oli yksi Naisten Pankin somen parhaiten toimivista sisällöistä ja herätti rutkasti positiivista huomiota.

Kuvakollaasi erilaisista tapahtumista.

Naisten Pankin vapaaehtoiset järjestivät yhteensä 17 tapahtumaa naistenpäivän ympärillä ja keräsivät 12 000 euroa!

Esimerkiksi Joensuussa järjestettiin ihana srilankalainen ateriatapahtuma ja Oulussa pidettiin kirjallisuusilta teemalla sota ja rauha, jossa tuomiorovasti Satu Saarinen ja dosentti Marianne Junila puhuivat naisten elämästä ja valinnoista sota-aikoina Suomessa.

Nainen kädet puuskassa katsoo hymyille etuviistoon.

Kirsikkana kakun päällä Helsingin Sanomat ja Aamulehti julkaisivat naistenpäivänä 8.3. Naisten Pankin viestintäpäällikön kirjoittaman mielipiteen.

– Kehittyvien maiden naiset ovat enemmän kuin kykeneviä ja valmiita toimimaan muutoksen tekijöinä. Mutta seisommeko me heidän tukenaan? Se kannattaisi, kirjoitti Eija Wallenius.

Tervetuloa mukaan tukemaan naisia!

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi >>

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minna Canthin elämä ja perintö

Maaliskuun Next Generation -tiimin blogikirjoituksessa syvennymme Minna Canthin elämäntarinaan ja työhön, jonka perintö inspiroi meitä yhä edelleen tänä päivänä. Elämän alkutaival Minna Canth syntyi Tampereella 19. maaliskuuta 1844 Ulrika Wilhelmina...

Lue lisää

Naisten työn tukeminen parantaa ruokaturvaa, auttaa tytöt koulutielle ja vahvistaa maailmantaloutta käsittämättömän suurella summalla

Maailma painii kriisistä toiseen, mutta yksi ratkaisu jää liian usein huomaamatta: naisten työllistymisen tukeminen. – Naisten kautta vaikutetaan suoraan lasten elämään positiivisesti. Tiedämme, että kun äidillä on oma työ ja...

Lue lisää

Auttaminen tekee mielelle hyvää

Todellisuus ei liene yhtä mustanpuhuva, mutta kollektiivisessa mielentilassa vallitsee tällä hetkellä matalapaine. Ehkä yksi syy matalapaineen tuntuun on se, että mielen asioista puhutaan. Uupuneet, masentuneet ja ahdistuneet uskaltavat kertoa julkisesti,...

Lue lisää

Tule mukaan naistenpäivän somehaasteeseen: Tee naisen työ!

🧡 Kutsumme kaikki mukaan naistenpäivän keräykseen naisten työn ja päätösvallan puolesta. Tee naisen työ ja lahjoita ammatti. 👉 Sinua tarvitaan, sillä oma työ on yhä monelle naiselle kaukainen haave, jonka...

Lue lisää

Marja Hintikka ja Meeri Koutaniemi yhdistivät voimansa naisten työn ja päätösvallan puolesta

Juontaja ja toimittaja Marja Hintikka sekä ihmisoikeustyöstään tunnettu valokuvaaja Meeri Koutaniemi ovat mukana Naisten Pankin kampanjassa naisten työn ja päätösvallan puolesta.   – Minulle tasa-arvo tarkoittaa vapautta tehdä mitä vain ilman,...

Lue lisää

Kiertotalous osana Naisten Pankin toimintaa

Naisten Pankki aloitti vuonna 2021 Kenian pääkaupungissa Nairobissa hankkeen, joka tarjoaa slummeissa asuville naisille työ- ja liiketoimintamahdollisuuksia kiertotaloudessa. Työ keskittyy kiinteiden jätteiden keräykseen, kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön. Naiset saavat koulutusta muun...

Lue lisää

Kiitos vuodesta: Naisten Pankki on yhteinen menestystarina

Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf totesi meille vuonna 2007: ”Te olette nähneet täällä köyhyyttä, kurjuutta ja epätasa-arvoa. Mutta minä haluan, että te kerrotte toivosta.” Olimme matkustaneet Länsi-Afrikan Liberiaan tutustumaan Kirkon...

Lue lisää

Muutos alkaa mahdollisuudesta yrittää

Myanmarin länsirannikolla Rakhinen osavaltiossa asuva Daw Thein Kywe, 49, liittyi kylässään toimivaan Naisten Pankin säästö- ja lainaryhmään muutama vuosi sitten. Pian maanviljelyn varassa eläneen Daw Thein elämässä alkoi tapahtua. Ryhmän...

Lue lisää

Naisten Pankin lahjoittajailta – Toivoa naisten työstä

Aika: tiistai 24.5. klo 17.00–20.30. Paikka: Nordean Vanha pankkisali, Aleksanterinkatu 36 B, Helsinki Ohjelma Puheenjohtaja Anni Vepsäläinen kertoo tuoreimmat kuulumiset Naisten Pankista. Ekumeniikan professori Risto Saarinen pohtii toivon merkitystä. Kirkon...

Lue lisää

Naisten Pankin tarina: ”Olkaa unelmien välittäjiä”

Liberian pääkaupunki Monrovia tammikuussa 2007. Istumme suuren pöydän ympärillä, me suomalaiset naiset sekä Afrikan ensimmäisen naispresidentin, Ellen Johnson Sirleafin juuri valittu esikunta, kaikki naisia. Sirleaf on Elisabeth Rehnin ystävä ja...

Lue lisää