Upscaling socio-economic empowerment of disadvantaged women and girls (U-SEED) 2020-2022
Parantamalla naisten taloudellista asemaa mahdollistetaan uusien yritysten syntyminen, mikä koituu myös olemassa olevien yritysten hyväksi.
Hankkeen tavoitteena on haavoittuvassa asemassa olevien naisten sosiaalisen ja taloudellisen aseman parantaminen panostamalla kestävään yritystoimintaan ja rahoitusmahdollisuuksiin.
Naisten Pankin aiempien hankkeiden tuloksena Lalitpurin alueella toimii kaksitoista osuuskuntaa, joissa jäseninä on yhteensä 4000 naista. Nämä osuuskunnat tukevat naisia sekä taloudellisesti että sosiaalisesti; ne toimivat säästö- ja lainalaitoksina ja toimivat myös naisten oikeuksien puolestapuhujina esimerkiksi naisiin kohdistuvan väkivallan osalta. Heikoimmassa asemassa oleville maaseudun naisille osuuskunnat voivat myöntää lainoja ilman vakuuksia, jotta myös näillä naisilla olisi mahdollisuus päästä kiinni itsenäiseen toimeentuloon. Alkavassa hankkeessa kehitetään ja tuetaan jo olemassa olevia osuuskuntia.
Suurin osa naisista alueella saa toimeentulonsa maanviljelystä tai siihen liittyvästä toiminnasta. Ilmastonmuutos uhkaa perinteisiä elinkeinoja sekä rankkasateiden että kuivuuden muodossa. Siksi hankkeessa kiinnitetään huomiota myös ilmastonmuutoksen kannalta kestävään kehitykseen, esimerkiksi tuetaan luomuviljelyä ja tuetaan luomutuotteiden asemaa markkinoilla yhteistyössä eri osapuolten kanssa.
Kumppanijärjestöt
Kumppaneina toimivat järjestöt SOLVE-Nepal sekä FWEAN toimivat hyvässä yhteistyössä paikallishallinnon kanssa ja molemmat ovat olleet Naisten Pankin yhteistyökumppaneina useammassa aiemmassa hankkeessa. SOLVE-Nepal panostaa synergiaetujen löytämiseen löytääkseen ratkaisuja muun muassa hyvään hallintoon ja ilmastonmuutoskysymyksiin. FWEAN toimii naisyrittäjien alustana ja tukien naisten mahdollisuuksia toimeentuloon yrittäjyyden kautta.